Image

Zrinjski u 90. minuti izbjegao poraz

U okviru 6. kola Premijer lige BiH večeras je viđen još jedan zanimljiv meč.

Pod Bijelim brijegom sastali su se Zrinjski i Tuzla City, klubovi koji su po mišljenju javnosti pokazali možda najbolji i najkvalitetniji fudbal na početku nove sezone, a na kraju pobjednika nije bilo. Završeno je 1:1.

Zrinjski je bio taj koji je uspostavio terensku dominaciju na početku utakmice. U 15. minuti zaprijetio je Kamenar, ali vrlo brzo su uzvratili i gosti. Ćorluka je sa noge skinuo loptu Džafiću, da bi nedugo nakon toga Kukić odbranio solidan udarac Doffa.

U 33. minuti bilježimo prvi gol. Postigao ga je Džafić nakon što je poslije pasa Doffa sjajno lobovao istrčalog Kukića, a ofanzivcu Tuzla Cityja ovo je ujedno bio i četvrti gol u sezoni.

Pri minimalnom vodstvu Tuzla Cityja se otišlo na odmor, a uzbuđenja nije nedostajalo ni u nastavku. Naročito se izdvaja šansa iz 69. minute kada je Fejzić morao reagovati nakon nespretne reakcije Mehidića.

A onda kada su svi mislili da će Tuzla City odnijeti tri boda iz Mostara, uslijedilo je izjednačenje za koje se pobrinuo rezervista Malekinušić u 90. minuti. Mogao je Zrinjski na kraju i do preokreta. Nakon jedne situacije Mehidić je u posljednjem trenutku sa gol crte izbio loptu. Na kraju je završeno 1:1.