Image

Vrhunski program i komedije koje volite narednog mjeseca u Narodnom pozorištu Sarajevo

Ljubitelji pozorišne umjetnosti narednog mjeseca u Narodnom pozorištu Sarajevo imaju priliku uživati u vrhunskim pozorišnim ostvarenjima koji donose pregršt smijeha i dobrog raspoloženja.

U četvrtak, 3. maja, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena jedna od najgledanijih lutkarskih predstava iz regiona "Aladin i čarobna lampa". Ova lutkarska predstava Zagrebačkog kazališta lutaka je savršenstvo izvedbe, 3D projekcije, glumačke interpretacije i nadasve sjajne priče vođene originalnom režijom jedne od najboljih rediteljica ex yu prostora Saše Broz. Ovom predstavom bit će otvoren 4. Festivala dječije umjetnosti (FEDU).

U petak, 4. maja, možete uživati u drugoj reprizi Mozartove opere "Čarobna frula" koju će za vas izvesti solisti i Hor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati Josip Šego. Režiju potpisuje Muhamed Hrustanović. 

"Priuštite sebi nezaboravnu noć uz 'Čarobnu frulu' u jednom od najljepših pozorišta na svijetu. Dopustite da vas čarolija muzike odvede u daleki svijet bajke i uživajte u najljepšim melodijama koje su ikada komponovane", poručuju iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

U subotu će, 5. maja, biti izvedena višestruko nagrađivana drama "Sve se nekako preživi, osim smrti", koju je prema tekstu Ljubice Ostojić režirao Dino Mustafić. Predstava govori o Sarajevu i njegovom ironičnom pogledu na sebe.

U ponedjeljak, 7. maja, uživajte u baletnoj bajci "Palčica" u režiji i koreografiji Nermine Damian, koju će Balet NPS izvesti u 12 sati. 

U srijedu, 9. maja, s početkom u 19:30 sati, na sceni NPS, bit će izvedena komedija "Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama" autora Almira Imširevića, rađenu prema motivima drame Juroslava Korenića i Reihana Demirdžića u režiji tvorca pozorišnih hitova Admira Glamočaka. Narednu izvedbu možete pogledati u četvrtak, 17. maja .

U petak, 11. maja, u 19:30 sati očekuje nas izvedba Nušićeve komedije "Ožalošćena porodica".

Za posjetu Narodnom pozorištu Sarajevo rezervišite i utorak, 15. maj, jer vas očekuje pregršt smijeha i dobrog raspoloženja. Tu noć sjajna glumačka postava učinit će noć nezaboravnom, jer će za vas izvesti komediju „Buba u uhu“ u režiji Admira Glamočaka. Predstava počinje u 19:30 sati.

U subotu , 19. maja, pogledajte dramu Harisa Pašovića "Otkrivanje žene" nastalu u koprodukciji East West Centra i Narodnog pozorišta Sarajevo. Predstava počinje u 19:30 sati.

U četvrtak, 24. maja, na maloj sceni Narodnog pozorišta Sarajevo EN FACE sa početkom u 19:30 sati, bit će izveden intrigantni komad o Adolfu Hitleru i njegovim ljubavnicama, satkan u dramu Roberta Davida MacDonalda "Sastanak na vrhu" u režiji Ferida Karajice, koju će za vas izvesti vrhunski glumački trojac Ejla Bavčić – Tarakčija, Sanela Pepeljak i Vedran Đekić. 

U srijedu, 30. maja, premijerno će biti izveden balet G.B. Pergolesi "Stabat Mater" - C.Debussy "Faun" u koreografiji Edwarda Cluga, a pratnji Sarajevske filharmonije, kojom će dirigovati Aida Jažić. 

Prva repriza očekuje nas dan poslije, 31. maja, u 19:30 sati.