Image

Uručena zahvalnica za podršku rada Roditeljske kuće

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo, Irfan Čengić, zajedno sa predsjedavajućim Općinskog vijeća, Seidom Škaljićem, i vijećnikom Općinskog vijeća, Vedadom Deljkovićem, danas je posjetio Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” u njihovoj Roditeljskoj kući.

 

Načelnik Čengić razgovarao je s direktorom Fikretom Kubatom o nastavku saradnje, s ciljem pružanja još bolje podrške djeci i njihovim porodicama u njihovoj borbi protiv ove teške bolesti. "Rad ovog Udruženja omogućuje roditeljima da budu uz svoju djecu u najtežim trenucima, što je od neprocjenjive važnosti. Ovo udruženje sam podržavao kada sam bio vijećnik, pa zastupnik i sretan sam što imam priliku davati podršku kao načelnik", naglasio je načelnik Čengić.

 

Ovom prilikom, direktor Kubat uručio mu je i zahvalnicu za doprinos radu Udruženja.

 

Ova kuća, osnovana s ciljem pružanja smještaja djeci oboljeloj od raka i njihovim roditeljima koji dolaze izvan Kantona Sarajevo, otvorena je 2016. godine kao inicijativa Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH". Općina Stari Grad kontinuirano podržava ovaj projekat od samog početka gradnje. Kroz donacije, opremanje apartmana, te finansijsku podršku na godišnjoj osnovi, aktivno se angažuje u očuvanju i unapređenju rada Roditeljske kuće.