Image

ULUBIH: Večeras svečano zatvaranje izložbe “Mali format”

Proglašenjem ovogodišnjeg laureata večeras će u 19 sati u galeriji “Roman Petrović” svečano biti zatvorena tradicionalna izložba “Mali format”, u organizaciji Udruženja likovnih umjetnika BiH (ULUBiH). Ovom izložbom proslavljen je i značajan jubilej, 70 godina postojanja ULUBiH-a.

Ljubiteljima likovne umjetnosti predstavljeno je 48 radova istaknutih umjetnika i članova Udruženja likovnih umjetnika BiH (ULUBiH).

“Ovo je tradicionalna, selektivna izložba „Mali format“, gdje sublimiramo stvaralaštvo tokom protekle godine svih članova ULUBiH-a u okviru male forme”, rekao je Danis Fejzić, predsjednik ULUBiH-a.

Svi likovni mediji, dodao je Fejzić, od klasične grafike, slikarstva, skulpture, slika, instalacije, predstavljeni su na izložbi, ali ono što je karakteristično je da se radi u specifičnom okviru malog formata.

Selekciju stručnog žirija prošlo je 48 autora, a na večerašnjoj svečanosti zatvaranja izložbe “Mali format” bit će proglašen i pobjednik ove prestižne i tradicionalne likovne smotre.