Image

Svečana dodjela stipendija Dr. Alma Suljić i Dr. Azra Spahić

Fondacija Academia organizira Svečanu dodjelu stipendija Dr. Alma Suljić i Dr. Azra Spahić, povodom ranije otvorenog konkursa. Svečana dodjela održat će se 8. 2. 2024. godine u 13h u Bošnjačkom institutu - Fondacije Adila Zulfikarpašića. 

 

Podsjećamo da su Dr. Alma Suljić i Dr. Azra Spahić tragično nastradale nakon saobraćajne nesreće koja se desila 26. maja 2023. godine. Obje doktorice bile su veoma uspješne studentice, doktorice i aktivistice u društvu. 

Fondacija Academia učinila je sve da njihova imena zauvijek žive i pokrenula projekat stipendiranja studentica, koje će nositi njihova imena, a koje baštine njihove vrijednosti.Konkurs za stipendiju objavljen je krajem novembra 2023. godine i bio je otvoren do 10. januara, nakon čega su pažljivim selektiranjem i održavanjem intervjua odabrane dvije studentice medicine koje su visoko akademski uspješne, ali i društveno angažirane u zajednici.

 

Fondacija Academia predstavlja nevladinu organizaciju okupljenu sa ciljem promocije i unapređenja nauke, zdravlja i edukacije. Broji više od tri stotine studenata, od kojih 50 aktivno učestvuje u njenom radu. Osnovana je sa misijom podrške razvoju vrijednosti i vještina studenata i mladih profesionalaca biomedicinskih nauka. Naši članovi su studenti i mladi ljekari, stomatolozi, farmaceuti i drugi profesionalci u poljima biomedicinskih nauka koji posjeduju iznimne vještine i iskustvo u vođenju projekata, organiziranju događaja i usmjeravanju finansija za stipendije i druge projekte pod pokroviteljstvom Fondacije.