Image

SKLOPLJEN UGOVOR VRIJEDAN 5 MILIONA EUR ZA PODRŠKU MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA

Potpisnici ugovora su Raiffeisen Leasing i Razvojna banka FBiH

Predstavnici Raiffeisen Leasinga, Belma Hodžić, izvršna direktorica, Nedim Milišić, direktor te Borislav Trlin, v.d. predsjednik Uprave Razvojne banke FBiH potpisali su ugovor vrijedan 5 miliona EUR za supsidijarno finansiranje mikro, malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini.

Ovom prilikom, Nedim Milišić, direktor Raiffeisen Leasinga izjavio je: „Ponosni smo što smo dio ovog projekta i što možemo pomoći jačanju BH privrede, što u kontinuitetu radimo proteklih 20 godina. Naš strateški fokus je na mala i srednja preduzeća i u našoj strukturi portfolia blizu 60% klijenata su klijenti ovog segmenta. Potpisivanjem ove kreditne linije sa Razvojnom bankom FBiH sigurno ćemo postati još konkurentniji i omogućiti klijentima bolje pozicioniranje na tržištu, ali i njihovo daljnje jačanje i razvoj“.

Borislav Trlin, v.d. predsjednik Uprave Razvojne banke FBiH, izrazio je svoje zadovoljstvo zbog pridruživanja Raiffeisen Leasinga Projektu Svjetske banke koji trenutno okuplja sedam finansijskih institucija, uključujući banke i leasing društva. "Drago nam je što se i Raiffeisen Leasing pridružio ovom Projektu, pružajući podršku mikro, malim i srednjim preduzećima pri realizaciji njihovih poslovnih aktivnosti i investicija koje će zasigurno doprinijeti boljim poslovnim rezultatima ali i razvoju ekonomije naše zemlje", naglasio je Trlin.

Kroz ovaj Projekat bit će plasirana kreditna linija koja kompanijama omogućava finansiranje po povoljnim uslovima, a namijenjena je malim i srednjim preduzećima koja su imala pad bruto prihoda od najmanje 20% u tekućoj godini u odnosu na prethodne.

Sredstva će biti dostupna i kompanijama čije su vlasnice žene, mladim kompanijama, te onima koje posluju u manje razvijenim regijama. Ovaj inkluzivan pristup omogućava većem broju subjekata da iskoriste prednosti kreditne linije i realizuju svoje poslovne aktivnosti.

Detaljnije informacije o ovoj kreditnoj liniji dostupne su na: https://www.rlbh.ba/Content/Read/razvojnabanka