Image

Sanacija i obnova dijela ulice Bistrik - Novi korak ka boljoj infrastrukturi

U mjesnoj zajednici Toka-Džeka, tačnije u dijelu ulice Bistrik, u toku su radovi na sanaciji i obnovi. Trenutni radovi u ulici Bistrik obuhvataju niz ključnih zahvata kako bi se osigurala sigurnost i funkcionalnost ove ceste.

Jedan od prvih koraka u procesu sanacije je uklanjanje oštećenog asfalta, a već je uklonjeno oko 100 metara, te je teren pripremljen za postavljanje novog asfalta. Osim toga, izvršeno je i postavljanje novih ivičnjaka sa obje strane saobraćajnice, te poprečna drenaža, koja će pomoći u sprječavanju problema s vodom i olakšati održavanje ceste.

Ovi radovi predstavljaju posljednju fazu provedbe velikog Ugovora Lot 1-2, čija je ukupna vrijednost iznosila oko 420.000 konvertibilnih maraka. Prethodno su, u okviru istog ugovora, uspješno obnovljene ulice Budžak i Okrugla, čime je znatno poboljšana prometna infrastruktura ovog dijela grada.

Očekuje se da će radovi biti dovršeni u skladu s predviđenim rokovima, a kada se završe, stanovnici ovog dijela Stari Grad će imati priliku uživati u obnovljenoj cesti koja će pridonijeti kvaliteti njihovog svakodnevnog života.

Izvođač radova na ovom projektu je firma Grakop d.o.o. iz Kiseljaka.