Image

Pogledajte kako izgleda nova javna rasvjeta od Darive do Kozije ćuprije

Pogledajte kako izgleda nova javna rasvjeta od Darive do Kozije ćuprije

Napravili smo večernje fotografije nove LED rasvjete na području Zaštićenog pejzaža „Bentbaša“ - od alpinističke stijene Dariva do Kozje ćuprije čije je uvođenje završeno u septembru ove godine. Nakon provedenog postupka tehničkog prijema i primopredaje nadležnom ministarstvu, rasvjeta je puštena u rad.

 

Realizacijom projekta uspostavljanja javne LED rasvjete ova dionica je po prvi put od njenog nastanka osvijetljena. Projekat je uključivao postavljanje 58 čeličnih stubova na kojima su LED svjetiljke, u dužini od 1.400 metara.

 

Podsjećamo, u prvom dijelu šetališta, kroz Aleju ambasadora javna rasvjeta je uvedena još 2018. godine gdje su rekonstruisana 34 stuba javne rasvjete i postavljene nove LED sijalice.

 

Ovaj projekat finansirala je Vlada FBiH, Općina Stari Grad Sarajevo i KJU za zaštićena prirodna područja. Općina Stari Grad Sarajevo je bila naručilac i finansijer projektno-tehničke dokumentacije na nivou Glavnog projekta na osnovu koje su izdate sve potrebne saglasnosti i dozvole. Također, Općina Stari Grad Sarajevo finansira i angažman nadzornog organa za praćenje implementacije projekta.

 

Izvođač radova je bila firma „Step“ dd Sarajevo, a ukupna cijena projekta iznosila je oko 125.000 KM

Izvor: starigrad.ba