Image

Počelo asfaltiranje saobraćajnice na Trgu Austrije

Počelo asfaltiranje saobraćajnice na Trgu Austrije

Na saobraćajnici Trg Austrije, gdje se nalazi trolejbusko stajalište, u toku su radovi na postavljanju prvog sloja asfalta, potvrđeno je iz nadležne općinske Službe za investicije i komunalne poslove.

Radi se o dijelu projekta rekonstrukcije saobraćajnice Hamdije Kreševljakovića i Trga Austrije gdje su u toku radova detektovana oštećenja na armirano-betonskoj stropnoj ploči Bistričkog potoka koji protiče ispod. Na dva mjesta su sanirana oštećenja stropne ploče, a radove su finansirali Općina Stari Grad i Grad Sarajevo iako je nosilac cijelog projekta Direkcija za ceste KS, a izvođač radova KJKP Rad koji nije imao kapacitete, ljudstvo i mehanizaciju za izvođenje tih radova. I u prvoj fazi projekta koji se odnosio na rekonstrukciju saobraćajnice Hamdije Kreševljakovića, od Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužne djelatnosti u Sarajevu, Općina je finansirala sa 90.000 KM zamjenu oborinske kanalizacije.

Svi radovi koji su bili od strane Općine Stari Grad u ovom projektu davno su završeni, a preostalo je još da Direkcija za ceste, kao nosilac projekta izvrši asfaltiranje. Time bi bio završen projekat vrijednosti 750.000 KM, za dionicu ukupne dužine oko 650 metara. Kako su potvrdili iz naše nadležne službe, asfaltiranje je u toku i trebalo bi biti što prije završeno. Asfaltiranje ove dionice omogućit će i normalizaciju trolejbuskog saobraćaja.

Izvor: starigrad.ba