Image

Petev se obratio medijima i otkrio zbog čega nije pozvao Kovačevića

Danas je u prostorijama FSBiH selektor reprezentacije BiH, Ivaylo Petev objavio spisak reprezentativaca na koje računa u mečevima kvalifikacija za SVjetsko prvenstvo kao i u prijateljskom meču protiv Kuvajta.

Nakon što je saopštio spisak obratio se medijima, a većinu je zanimalo zbog čega na spisku nema Vladana Kovačevića:

”Fokus je na prvoj utakmici, a nakon toga ćemo razmišljati o Kuvajtu i Kazahstanu. Problem neigranja igrača je prisutan, ali oni koju su na spisku dat će sve od sebe. Kolašinac je nedavno igrao u prijateljskom meču, Demirović ne igra u Freiburgu, ali nadam se da će se njegova situacija uskoro promijeniti. Kod Pjanića je komplikovan status, ali nadam se da će vrlo brzo naći klub”, izjavio je Petev, koji se nije želio baviti kalkulacijama u naredna dva kvalifikaciona meča.

“Najbitnije da vjerujemo u sebe. Ne bih želio prognozirati i kalkulisati, jer smo fokusirani na sebe. Kazahstan je jako napredovao. Moramo biti čvrsti i da idemo na pobjedu. Francuze ne smijemo gledati kao svjetske prvake. Tražit ćemo igru i rezultat koji nam odgovara, pa ćemo vidjeti šta će se desiti”, zaključio je.

Petev je najavio da bi u narednim danima do okupljanja mogao dodatno proširiti spisak, a prokomentarisao je i nepozivanje golmana Vladana Kovačevića koji brani u izvrsnoj formi.

“Imamo tri golmana s kojima smo počeli kvalifikacije. Meni je jako bitno da igrači “kliknu” između sebe i zato sam se ponovo odlučio za njih. Kovačević je tu, nije isključeno da u narednom periodu bude na spisku”, kazao je Petev.