Image

Općina Stari Grad povodom Uskrsa uručila prehrambene pakete Franjevačkom samostanu svetog Ante za njihove korisnike

Povodom velikog katoličkog blagdana Uskrsa danas je pomoćnica načelnika za boračko - invalidsku i socijalnu zaštitu, Safija Šehović u ime načelnika Općine Stari Grad mr Ibrahima Hadžibajrića, uručila prehrambene pakete Franjevačkom samostanu svetog Ante na Bistriku za njihove korisnike.

Pomoćnica Šehović uručila je fra Stipanu Radiću, gvardijanu, 30 prehrambenih paketa sa osnovnim namirnicama, a koje će oni već danas proslijediti porodicama koje su u najvećoj potrebi.

“Želim da vam čestitam Uskrs, kojeg vjernici katoličke vjeroispovijesti proslavljaju u nedjelju, 04. aprila, 2021. godine i podijelim sa vama radost ovog i svih ostalih vjerskih praznika. U ime načelnika Hadžibajrića upućujem iskrene čestitke povodom praznika Uskrsa, sa željom da ga provedete u porodičnoj sreći, zdravlju, miru i ljubavi“, poručila je Šehović.

Fra Stipan Radić, gvardijan kojem su uručeni paketi za katoličke porodice, zahvalio se Općini Stari Grad Sarajevo i načelniku Hadžibajriću na današnjem lijepom gestu, a i dugogodišnjoj podršci općenito.

„Zahvaljujući načelniku Hadžibajriću danas ćemo obradovati porodice koje su u najvećoj potrebi. Vjerujte bez pomoći Općine i načelnika Hadžibajrića dosta stvari ne bismo mogli završiti. Veliko hvala na svemu“, kazao je fra Radić, gvardijan.

Predstavnici Službe za boračko - invalidsku i socijalnu zaštitu i Službe za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica su pored ove današnje posjete, jučer na 25 kućnih adresa podijelili prehrambene pakete i porodicama koji u domaćinstvu imaju lice s posebnim potrebama.