Image

Olimpik potvrdio angažman bivšeg fudbalera Sarajeva

Bh. premijerligaš FK Olimpik ozvaničio je angažman veznog igrača Nebojše Gavrića (30).

Gavrić je bh. javnosti poznat kao fudbaler koji je nastupao za Sarajevo, a u našoj državi je nastupao i za Rudar iz Ugljevika.

U svojoj karijeri je nastupao i za Borac iz Čačka u kojem je ponikao, Mladost, Voždovac i Bačku, iz koje dolazi u redove kluba sa Otoke.

Gavrić može igrati na nekoliko pozicija u timu, a nominalna pozicija mu je na centralnom veznom.

– Nakon prestanka saradnje sa ekipom Bačke, kontaktirali su me ljudi iz Olimpika. Bili su vrlo korektni i konkretni i ja sam odlučio da u narednom periodu nastupam za Olimpik. Već neko vrijeme sam sa ekipom i mogu reći da Olimpik ima dobar tim, atmosfera je zaista sjajna i siguran sam da ćemo u proljetnom dijelu izgledati puno bolje nego je to bilo jesenas, rekao je ovaj igrač nakon potpisa.

Kako sam kaže, neće biti problema sa privikavanjem na ekipu i grad.

– U Sarajevu sam bio do prije pola godine, tako da nema problema sa privikavanjem. Dosta fudbalera poznajem i to je svakako bio dodatni bonus da se brže prilagodim na ekipu i trenera. Cilj za ovu sezonu je jasan i ja vjerujem da smo u stanju da ga ispunimo. Dobro radimo, ekipa je dodatno ojačana i svi sa nestrpljenjem čekamo takmičarske utakmice, dodao je Gavrić.