Image

Misimović: “Pratimo nekoliko igrača koji bi mogli obući dres BiH”

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović istakao je za portal Reprezentacija.ba da Fudbalski savez prati mlade fudbalere širom svijeta koji mogu zaigrati za Zmajeve i da su u pregovorima sa nekim od njih.

On je kao neke od uspješnih primjera fudbalera koji su odabrali da nastupaju za Bosnu i Hercegovinu naveo Anela Ahmedhodžića i Adija Nalića.

“Lijepo je vidjeti da je taj, recimo, Ahmedhodžić danas u Ligi šampiona, kao i Nalić. Razgovori su od početka bili veoma korektni i konkretni, vidjelo se da žele igrati za našu zemlju, a na kraju se sve uspješno završilo. I nisu samo oni tu, ima još novih, mladih, momaka koji su sigurno budućnost” – kazao je Misimović i dodao:

“Ima nas svugdje, pa i u Americi. Svaka preporuka je dobro došla i svaku ćemo uzeti i razmatranje, provjeriti, a na kraju selektor je taj koji odlučuje i bira. Sa Arminom Gigovićem iz Švedske smo u kontaktu i voljeli bismo da se odluči za BiH. On je trenutno fokusiran na klupske obaveze. Što se tiče ostalih imena, sigurno da pratimo i da ima interesantnih fudbalera koje bismo voljeli vidjeti u bh. dresu, ali bolje da ne spominjem imena“.

Nakon toga se osvrnuo na prozivke Asmira Begovića i naglasio da zna da sve radi u korist reprezentacije.

“Znam da sam čist i da sve što radim je u korist reprezentacije. I to je to. Ivajlo Petev je već pokazao da se radi o kvalitetnom treneru i misim da trebamo biti zadovoljni, pogotovo ako uzmemo u obzir šta se sve dešavalo kada je tek dolazio i kako je dočekan. I igrači su ga super prihvatili. Čak su ga javno hvalili Edin Džeko, Rade Krunić, Ibrahim Šehić” – rekao je Misimović.