Image

Djeca iz QSI međunarodne škole u Sarajevu donirala potrepštine za spašene pse Dogs Trust Fostering programa udomljavanja

Članovi tima Predstavništva Fondacije Dogs Trust u BiH su u ponedjeljak, 18.4.2022. godine posjetili međunarodnu školu QSI u Sarajevu gdje su održali prigodnu radionicu za grupu djece koja su ranije ove godine sakupila sredstva za podršku spašenim psima u Dogs Trust Programu fostering udomljavanja.

Ideja se rodila na jednom izletu gdje su djeca vidjela usamljenog, ali lijepog i umiljatog psa bez vlasnika kojeg su nazvali Buddy, nakon čega su uz podršku svoje nastavnice organizirali akciju sakupljanja sredstava kroz školsku prodaju peciva i kolača.

Dok čekaju svoj sretni, trajni dom, psi spašeni u okviru Dogs Trust Fostering programa će zahvaljujući ovoj djeci uživati u poslasticama, igračkama i drugim potrepštinama u vrijednosti od skoro 700 konvertibilnih maraka!

U toku posjete, djeca su na zabavan način učila o sigurnosti u blizini pasa ili u kontaktu s njima, kao i o njihovim potrebama i važnosti odgovornog vlasništva, kako bismo zajednički došli do dana kada psi kao što je Buddy neće morati živjeti bez prijeko potrebne ljubavi i brige čovjeka, a ovom prilikom školi je za ovo plemenito djelo uručena i Dogs Trust Zahvalnica.

Radionica je ovom prilikom održana i za najmlađu grupu djece ove škole, a za utorak, 19.4., planirana je i prezentacija uz diskusiju za grupu od 11 do 18 godina.

Odgovornost, sigurnost, empatija i poštovanje drugog i drugačijeg, neprocjenjive su vrijednosti za cijelo društvo, a najbolje ih je učiti od malih nogu. Upravo ovakvu edukaciju Dogs Trust finansira i o organizuje u BiH već skoro punih 10 godina, do sada obuhvativši preko 350,000 djece.