Image

Centar za promociju i unapređenje zdravlja Općine Stari Grad: 150 članova jutros otputovalo na izlet u Tešanj

Centar za promociju i unapređenje zdravlja Općine Stari Grad, kojeg uspješno vodi Udruženje „Generacija“, organizovalo je cjelodnevni izlet u Tešanj, gdje su planirane brojne aktivnosti.

Prema riječima Mahira Selmanovića, predsjednika Udruženja „Generacija“ i voditelja općinskog Centra za promociju i unapređenje zdravlja čak 150 članova se prijavilo na današnje putovanje. „Izleti su definitivno najdraža aktivnost za sve naše članove. Zbog velikog interesovanja naših korisnika, unajmljena su tri autobusa za putovanje u Tešanj. Ova destinacija im je bila izuzetno zanimljiva, jer mnogi nisu imali priliku posjetiti ovaj divan grad na sjeveru naše zemlje. Unaprijed smo ostvarili kontakt sa Općinom Tešanj gdje će nas dočekati po dolasku, a mi ćemo potom obići njihove kulturno-historijske znamenitosti. Imat ćemo i naše redovne zdravstvene aktivnosti“, kazao nam je Selmanović.

Stanovnici Starog Grada Zekiji Ćeman ovo će biti posebno putovanje. „Rođena sam Tešanjka, ali već godinama živim u Sarajevu u Starom Gradu. Već dvije godine sam član općinskog Centra za promociju i unapređenje zdravlja i istinski uživam u svim njegovim sadržajima. Sa zadovoljstvom ću svim kolegama, koji prije nisu bili u Tešnju, pokazati sve znamenitosti, jer zaista se radi o jednom divnom i pitomom gradu. Nadam se da ću uspjeti vidjeti i svoju rodbinu i prijatelje u tešanjskoj čaršiji“, rekla nam je Zekija.

Općina Stari Grad i Udruženje „Generacija“ osnovali su Centar za promociju i unapređenje zdravlja u ulici Obala Kulina bana još 2017. godine. Iz općinskog budžeta se redovno izdvajaju sredstva za funkcionisanje ovog servisa, a za ovu godinu obezbjeđeno je 20.000 KM.