Image

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti

Prije podne u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne je bilo pretežno vedro. U ostatku zemlje oblačno. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne je zabilježen slab snijeg.

Temperature zraka u 10 sati (°C): Bjelašnica -8; Bugojno -2; Drvar, Ivan-sedlo -1; Banja Luka, Bihać, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Zenica 0; Široki Brijeg, Tuzla 2; Grude, Livno 4; Gradačac, Zvornik 5; Trebinje 6; Neum 9; Mostar 10;

Danas će u centralnim i istočnim područjima Bosne preovladavati pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje. U ostatku zemlje pretežno vedro. Ponegdje na istoku Bosne je povremeno moguć slab snijeg ili susnježica, Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevna temperatura od 3 do 8, na jugu do 11 °C.

Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti. U Hercegovini ugodnije, pri tome prohladno, uz sunčane intervale i buru, izraženiju u poslijepodnevnim satima. U Bosni će mjestimične padavine i sjeverac, povremeno praviti probleme osjetljivim osobama. U drugom dijelu dana stabilnije, pri tome i dalje hladno, bez značajnijeg porasta temperatura. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, posvetiti pažnju zaštiti od niskih temperatura, naročito u unutrašnjosti zemlje i ne izlagati se jačim naporima.