Image

Biometeorološka prognoza

Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika

Prije podne je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno sa kišom ili susnježicom u nizinama. U višim područjima je padao snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 10 sati (°C): Bjelašnica -6; Ivan-sedlo i Sokolac 0; Sarajevo 1; Bugojno, Jajce i Tuzla 2; Bihać, Drvar, Gradačac, Livno i Sanski Most 3; Banja Luka, Prijedor i Zenica 4; Grude 6; Mostar i Trebinje 8; Neum 9°C;

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno. U nizinama će većinom padati kiša ili susnježica. Snijeg je izgledniji od poslijepodnevnih sati. U višim područjima će padati samo snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika. Opšta slika postepeno će se pogoršavati sa odmicanjem dana, a tegobe kod osjetljivih osoba biće izraženije u poslijepodnevnim i večernjim satima. Moguće su meteopatske reakcije u vidu reumatskih bolova, malaksalosti, nervoze, u noći problemi sa snom. Opšta slika biće lošija u centralnoj i istočnoj Bosni, obzirom da će se, uz niže temperature i sniježne padavine, pojačati i osjet hladnoće.