Image

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka prognoza

Prije podne u našoj zemlji je bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Na planinama sa snijegom.

Temperature zraka u 10 sati (°C): Bjelašnica -2; Ivan-sedlo, Sokolac 5; Livno, Zenica 8; Srebrenica 9; Bihać, Bugojno, Grude, Sarajevo 10; Trebinje 11; Doboj, Drvar, Jajce, Mostar, Tuzla, Zvornik 12; Gradačac 13; Bijeljina 14; Banja Luka, Neum 15; Sanski Most 16;

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Intenzivnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Na planinama sa snijegom. U kasnim večernjim satima u Krajini se očekuju susnježica i snijeg. Vjetar slab slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni. Dnevna temperatura od 8 do 16 °C.Opšta slika će, uz povremeno jače udare juga, tokom dana biti lošija na zapadu i u Hercegovini, pretežno zbog izraženije nestabilnosti, a u poslijepodnevnim satima pogoršaće se u cijeloj zemlji. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata postepeno će se pojačavati. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.