Image

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka prognoza povoljna

Jutros je u Hercegovini i na jugozapadu Bosne sunčano vrijeme. U ostatku zemlje preovladava magla ili niska naoblaka.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Livno -2; Drvar, Sanski Most, Tuzla 0; Bihać, Grude, Jajce 1; Ivan-sedlo 2; Bugojno, Gradačac 3; Sarajevo 4; Zenica 6; Bjelašnica 8; Mostar 9; Neum 12; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951 hPa, za 6 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni prije podne preovladavati magla i niska naoblaka, koja se lokalno može zadržati veći dio dana. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno vedro. Vjetar slab uglavnom istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 8 do 14, na jugu do 21 °C.

U Sarajevu dio prijepodneva pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje. Dnevna temperatura oko 13 °C.Biometeorološke prilike biće povoljne većim dijelom dana. U Bosni su mogući problemi usljed jutarnje magle i nešto izraženije naoblake, u Hercegovini toplije i ugodnije, sa dužim sunčanim intervalima. Osjetljive osobe trebaju biti opreznije tokom prijepodneva, ne izlagati se pretjeranim naporima. Preporučljivo je slojevito odijevanje. Sa dolaskom noći ponovo osjetno svježije, čemu bi također trebalo posvetiti pažnju i po potrebi djelimično reducirati kretanje.