Image

Biometeorološka prognoza za 15.12.2021. godine

Biometeorološke prilike biće slične kao i proteklog dana

Prije podne u Bosni je bilo pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno.

Temperature zraka u 10 sati: Bjelašnica -8 stupnjeva, Ivan-sedlo -1, Bugojno, Tuzla i Zenica 1, Gradačac i Sarajevo 2, Jajce 3, Bihać 4, Grude, Livno, Sanski Most i Široki Brijeg 5, Drvar 7, Mostar 9, Neum 10 stupnjeva.

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Povremo i ponegdje u Bosni je moguća slaba kiša ili susnježica. Vjetar u Bosni slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Najviša dnevna temperatura 0 do 6, na jugu od 7 do 12 stupnjeva.

Biometeorološke prilike biće slične kao i proteklog dana. Hronični bolesnici, astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima, trebaju biti oprezniji, naročito tokom jutra. Neophodno je reducirati kretanje, te povesti brigu o adekvatnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura. Poslijepodnevni sati će biti ugodniji, uz blago zatopljenje. U Hercegovini sa povremenim sunčanim periodima, probleme osjetljivim osobama uzrokovaće bura, sa mjestimično jačim udarima, što će pojačavati osjet hladnoće.