Image

Biometeorološka prognoza za 09.12.2021. godine

Biometeorološka prognoza je loša

Prije podne u našoj zemlji je bilo oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom.

Temperature zraka u 10 sati (°C): Bjelašnica -2; Bihać 1; Prijedor 2; Banja Luka, Gradačac 3; Ivan-sedlo, Sanski Most, Sokolac, Srebrenica 4; Bijeljina, Zenica 5; Bugojno, Drvar, Livno, Zvornik 6; Doboj, Jajce 7; Grude, Sarajevo 8; Mostar 10; Tuzla 11; Trebinje 12; Neum 13;

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Intenzivnije padavine u Hercegovini, centralnoj i zapadnoj Bosni. Vjetar slab do umjeren na sjeveru Bosne sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 3 do 9, na jugu do 12 °C.

Biometeorološka prognoza je loša. Usljed prolaska ciklone iznad Bosne i Hercegovine, kod osjetljivih osoba će se postepeno pojačavati tegobe vezane uz njihove bolesti. Moguće su reakcije poput promjene raspoloženja, dekoncentracije, glavobolje, malaksalosti, nesanice. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Opšta slika dodatno će se remetiti povremenim udarima juga, većim dijelom dana će biti lošija u Hercegovini, centralnoj i jugozapadnoj Bosni, a sa poslijepodnevnim i noćnim satima pogoršaće se u cijeloj zemlji.