Image

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka prognoza nepovoljna

Jutros je u Bosni bilo oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica -4 stupnja, Ivan-sedlo i Sokolac 3, Bihać i Jajce 5, Bugojno, Drvar, Sarajevo i Srebrenica 6, Banja Luka, Livno, Prijedor, Sanski Most i Zenica 7, Doboj, Gradačac, Tuzla i Zvornik 8, Bijeljina, Grude i Trebinje 9, Mostar i Neum 13 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 941 milibara, za 1 milibar je niži od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni oblačno, povremeno sa slabom kišom. Na planinama može padati i slab snijeg. U Hercegovini umjereno oblačno. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 13, na jugu zemlje do 18 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno. Povremeno i sa slabom kišom. Temperatura zraka između 5 i 9 stupnjeva.

Tmurno vrijeme uz padavine, nepovoljno će djelovati na većinu populacije. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, naročito u jutarnjim satima. Usljed većeg sadržaja vlage u zraku i sjevernog strujanja, osjet hladnoće biće izraženiji. U Hercegovini također sa neuobičajeno niskim temperaturama. Sa približavanjem noći, opšta slika će se u cijeloj zemlji djelimično poboljšati, pod uticajem stabilnijeg vremena.