Image

Započela sanacija saobraćajnice u Ulici Gabelina

Na osnovu ugovora o izvođenju radova na sanaciji Ulice Gabelina, kojeg su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme „Bosman“ Sunija Jahić, radnici ove firme započeli su danas sa radovima na sanaciji saobraćajnice u Ulici Gabelina u dužini od 215 metara. 

Vrijednost projekta iznosi oko 160.000 KM, a sredstva su obezbijeđena u ovogodišnjem budžetu Općine Centar.

Kako je planirano projektom stari oštećeni asfalt će biti uklonjen mašinski nakon čega će biti postavljen novi asfalt i na kolovoznu površinu, ali i na obje strane pješačkih staza. 

-Ugovoreni rok za izvođenje radova je 30 dana, a ukoliko dozvole vremenske prilike, i ukoliko uspijemo riješiti problem parkiranih vozila, očekujemo da ćemo radove završiti i prije planiranog roka. Dužina saobraćajnice je 215 metara, a planirano je postavljanje 1.900 kvadrata asfalta, naveli su iz građevinske firme „Bosman“. 

Tokom dana gradilište je obišao i načelnik Ajnadžić zajedno sa savjetnikom Mustafom Resićem i pomoćnikom za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samirom Šehovićem.

-Ovo je nastavak sanacije cestovne infrastrukture na području ove lokalne zajednice. U proteklom periodu saniran je veliki broj saobraćajnica, a ovakav intenzitet će biti nastavljen i ubuduće, kazao je Ajnadžić.