Image

“WOMEN IN LEADERSHIP SUMMIT SEE 2019” / ” SAMIT ŽENSKOG LIDERSKOG PODUZETNIŠTVA ZA JUGOISTOČNU EVROPU 2019”

Regionalna asocijacija poduzetnica “Poslovna žena“ u saradnji sa Vanjskotrgovinskom/Spoljnotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine, uz podršku Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva i Turističke zajednice Kantona Sarajeva, organizira “WOMEN IN LEADERSHIP SUMMIT SEE 2019” / “SAMIT ŽENSKOG LIDERSKOG PODUZETNIŠTVA ZA JUGOISTOČNU EVROPU 2019”. U okviru samita održat će se i B2B susreti bosanskohercegovačkih firmi i firmi iz zemalja regiona, koji će biti organizirani od strane Evropske preduzetničke mreže.

Samit će se održati u petak  05. aprila 2019. godine, u Hotelu Holiday, Zmaja od Bosne br. 4., u Sarajevu, sa početkom registracije u 8:45 časova.

“WOMEN IN LEADERSHIP SUMMIT SEE 2019” / “SAMIT ŽENSKOG LIDERSKOG PODUZETNIŠTVA ZA JUGOISTOČNU EVROPU 2019” je prvi događaj ove vrste koji će okupiti najeminentnije govornike i govornice iz politike, biznisa, akademijske zajednice i NGO sektora sa ciljem promocije ženskog liderstva u svim segmentima društva. Osnovni cilj samita je utemeljenje centralnog događaja SEE regije, koji će poslužiti kao platforma onih društvenih promjena čiji je cilj unaprijeđenje položaja žene u društvu. Očekuje se oko 300 učesnica/ka.

Programom je predviđeno održavanje panel diskusija sa posebnim osvrtom na izazove ženskog liderstva u biznisu, ulozi  žena u javnom upravljanju, kao i razmjena iskustava sa zemljama regiona o budućnosti obrazovanja.

U organizaciji Evropske preduzetničke mreže, održat će se poslovni susreti svih registriranih učesnika.

 U fokusu su sljedeći sektori privrede:

  • poljoprivreda i prehrambeni sektor,
  • metalo-prerađivački sektor,
  • sektor turizma,
  • građevinski sektor
  • drvni sektor
  • IT  sektor, obnovlјivi izvori energije, itd.

Pozivamo vas da učestvujete na konferenciji i B2B susretima u Sarajevu, gdje će poduzetnice i poduzetnici imati mogućnost da se upoznaju sa potencijalnim poslovnim partnerima. Sve informacije o B2B susretima, uključujući registraciju, detaljan program i on-line dogovaranje sastanaka, dostupne su na zvaničnoj web stranici: http://womenleadershipsummit.talkb2b.net