Image

Versace dizajnira tijaru za bečki operski bal

Modna ikona Donatella Versace dizajnirala je zajedno sa kompanijom Swarovski tijaru za debitantkinje bečkog Operskog bala koji se održava 28. februara 2019. godine. Poznata modna dizajnerka je za izradu ovog posebnog modnog ukrasa punog detalja slijedila tematski prijedlog organizatorice bala Marije Großbauer i bila inspirisana operom Richarda Wagnera "Rajnsko zlato".

Svaka tijara ukrašena je sa 380 kristala, a u središtu kreacije nalazi se jedan veliki okrugli kristal u boji "Crystal Golden Shadow".

"Ovo je jedna od najljepših Swarovski tijara u posljednjih 50 godina“, izjavila je predstavnica Swarovski kompanije, Nadja Swarovski.

"U želji da Operski bal na internacionalnom nivou pozicioniramo kao vrhunac bečke kulture balova angažujemo svjetski poznate dizajnere u izradi tijara za debitantkinje, uz zahtjev da se kreacija oslanja na neku opersku temu", rekao je direktor bečke Državne opere Dominique Meyer.

Operski bal u Beču već tradicionalno predstavlja događaj kao mjesto susreta stvaraoca iz oblasti umjetnosti, kulture i mode sa predstavnicima privrede, politike, sporta i zabave.