Image

U subotu na Starogradskoj bajci revijalna hokejaška utakmica HK“Vukovi“

Starogradska bajka i Rinostop HOT klizalište pozivaju vas sljedećeg vikenda na revijalnu hokejašku utakmicu Hokejaškog kluba „Vukovi“ iz Sarajeva. Mali hokejaši uzrasta osam i deset godina pokazat će vještine hokeja i odigrati revijalnu utakmicu za sve prisutne. Nakon toga, mališani će imati priliku da i sami zaigraju sa hokejašima i da sa njima uče osnove hokeja.

 

Hokejaški klub „Vukovi“  je najveći bh hokejaški klub koji iz sezone u sezonu upisuje veliki broj djece i čini sve kako bi oni ostali privrženi ovom sportu koji je, kao najbrža timska igra na svijetu, nekada bio veoma popularan u BiH. Zbog nepostojanja uslova za ozbiljnije bavljenje ovim sportom, hokej je u BiH kao sport nepravedno zapostavljen, ali je ovaj klub na dobrom putu da vrati hokej u glavni grad BiH.
 

Inače, ova utakmica će biti dobar uvod u održavanje njihovog tradicionalnog turnira "Happy Hockey Days" koji je najavljen od 01-03.februara u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" (Zetra), a učestvovat će 13 hokejaških klubova iz regije.

 

Dođite na revijalnu hokejašku utakmicu i učenje vještina hokeja sa članovima kluba „Vukovi“ u subotu, 26. januara u 12,00 sati na Starogradskoj bajci i Rinostop Hot klizalištu. Svi ste dobro došli!