Image

U subotu maskenbal na Rhinostop HOT klizalištu i završetak „Starogradske bajke“

U subotu u 13:00 sati će se na Rhinostop klizalištu, u okviru „Starogradske bajke“ održati maskenbal na ledu i uz maskote crtanih filmova. Uz slatkiše i sokove mališani će uživati u plesnim igrama pod maskama i druženju sa maskotama Mickey i Minnie Mouse i Olafa. Svi mališani će dobiti maske na ulazu u klizalište, a ukoliko žele mogu se i sami maskirati i doći na zabavu.

Ovim programom ujedno će biti i završen projekat „Starogradska bajka“ kojeg realizuje Udruženje „Čuvari tradicije“ uz podršku Općine Stari Grad i Turističke zajednice Kantona Sarajevo. Projekat je počeo 26.decembra prošle godine, a građani su dva mjeseca mogli besplatno koristiti Rhinostop HOT klizalište postavljeno na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović. Preko 10.000 ljudi klizalo je na ovoj lokaciji u prethodnom periodu.

Vikendom su organizovani posebni programi: škola klizanja za djecu i odrasle, mađioničarska predstava, Disco večer na ledu, hokejaška utakmica, igre na ledu i drugo. Klizalište su posjećivali brojni građani, a zabilježene su i posjete turista kako iz regiona, tako i drugih zemalja Evrope i svijeta. U prethodna dva mjeseca na klizalištu je zabilježena posjeta mladih fudbalera iz FK Pančevo, a revijalnom utakmicom goste klizališta jednog vikenda u januaru zabavili su mali hokejaši iz HK“Vukovi“. Vještine klizanja su kroz časove održane samo za njih, savladavali i korisnici Udruženja za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama“Oaza”. Sve časove u sklopu škole klizanja održavali su profesionalni brzoklizači iz Klizačko-koturaljskog kluba Bosna, ujedno i reprezentativci BiH u brzom klizanju. Najviše interesovanja izazvale su tzv. Igre na ledu u kojim je učestvovalo preko stotinu dječaka i djevojčica, a najbolji su dobili i prigodne poklone.

Prethodna dva mjeseca kompletan prostor Trg oslobođenja-Alija Izetbegović bio je pokriven besplatnim wirelles signalom Starogradska bajka by Telemach, a za dobro raspoloženje i atmosferu na Rhinostop HOT klizalištu pobrinuo se Radio 8, medijski partner projekta.