Image

U narednih desetak dana počinje prva faza izgradnje kružnog toka na Šipub

U prostorijama Javnog preduzeća „Ceste Federacije BiH“, u utorak, 15. septembra 2020. godine potpisan je ugovor o izvođenju radova na izgradnji kružnog toka na Šipu sa izmještanjem dijela Alipašine Ulice.

Ugovor su potpisali direktor Javnog preduzeća „Ceste Federacije BiH“ Ljubo Pravdić i predstavnik konzorcija firmi PBP d.o.o. Konjic i DEMUS d.o.o. Sarajevo Emir Novalić. Potpisivanju ugovora u ime Općine Centar prisustvovali su i načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i pomoćnik za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samir Šehović.

Vrijednost potpisanog ugovora je 668.782,38 KM, a rok za izvođenje radova je 90 dana od datuma uvođenja izvođača u posao.

Podsjećamo da je Općina Centar ranije izdvojila 40.000 maraka za izradu projektne dokumentacije za izgradnju nove saobraćajnice, odnosno izmještanje dijela saobraćajnice u Ulici Alipašina i izgradnju kružnog toka na ulazu u naselje Šip.

Direktor Pravdić je kazao da je izuzetno obradovan  činjenicom da uskoro počinju radovi na izgradnji kružnog toka na ovom lokalitetu, prvenstveno zbog velikih saobraćajnih gužvi posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

-Ovaj projekt ima veliki značaj prije svega za rješavanje sigurnosnog aspekta, a za lokalni promet znači smanjenje gužvi koje su zaista velike. Projekat se realizira u fazama zbog obimnosti poslova, dodao je Pravdić.

Načelnik Ajnadžić je još jednom naglasio značaj ovog projekta za građane središnje gradske općine.

-Općina Centra je izdvojila sredstva za potrebe izrade glavnog projekta koji podrazumijeva izgradnju nove saobraćajnice, odnosno izmještanje dijela saobraćajnice u Ulici Alipašina i izgradnju kružnog toka na ulazu u naselje Šip. Raduje nas da radovi uskoro počinju na zadovoljstvo svih nas. Realizacija ovog projekta predstavlja jedan od prioriteta za lokalnu zajednicu kojim se želi postići adekvatno i trajno rješenje problema saobraćaja na ovom području, kazao je Ajandžić.