Image

Tematska sjednica “Sloboda izražavanja i sloboda medija” u Sarajevu

U Sarajevu će danas biti održana tematska sjednica “Sloboda izražavanja i sloboda medija”, koju organizira Zajednička komisija za ljudska prava Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u saradnji s Misijom OSCE-a.

Učesnici će raspravljati o slobodi govora, izražavanja i profesionalnoj etici, kao i o unapređenju pravnog okvira za slobodu govora i ograničavanje govora mržnje.

Cilј ovog skupa je da učesnici svojim prezentacijama i učešćem doprinesu rješavanju navedenih problema u praksi i nedostacima u pravnom okviru, što zahtijeva dosljedno djelovanje nadležnih institucija vlasti koje se bave problematikom iz ove oblasti.

Osim članova Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, na tematsku sjednicu, između ostalih, pozvani su i predstavnici Vijeća ministara, Misije OSCE-a, Regulatorne agencije za komunikacije, Vijeća za štampu Bosne i Hercegovine, Udruženja BH-novinara, ombudsmana za ljudska prava te predstavnici javnih servisa i relevantnih entitetskih ministarstva, saopšteno je iz je iz Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.