Image

Sutra 'Prijem stranaka na otvorenom' na Kovačima: Dođite i izložite svoje probleme i pitanja

Općina Stari Grad poziva građane mjesne zajednice Kovači da dođu na “Prijem stranaka na otvorenom”, koji će biti organizovan, sutra 09. septembra, 2020. godine, na Kovačima, na sportskom igralištu Nadmlini od 09,00 do 11,00 sati. Pomoćnici načelnika i rukovodioci službi sa svojim najbližim saradnicima odgovarat će na sva vaša pitanja i teme koje vi odredite.

Svaki građanin imat će priliku da dobije odgovor na svoje pitanje, a ukoliko se bude radilo o složenijoj problematici službe imaju rok od 24-48 sati da pismeno odgovore na upit.

Ovim projektom nastoji se omogućiti građanima direktna i otvorena komunikacija sa općinskim službama, pružiti uvid u stanje predmeta, upoznati sa nadležnostima, dužnostima i obavezama lokalne samouprave, ali i drugih institucija, te djelovati u pravcu rješavanja problema koje imaju. Istovremeno, stiče se bolji uvid u probleme sa kojim se stanovnici Starog Grada svakodnevno suočavaju.

Fizička distanca, nošenje maski i mjerenje temperature bit će obavezni, a na svakom stolu će biti i dezinfekciono sredstvo, te rezervne maske.

Nakon Kovača planiran je prijem za građane mjesne zajednice Vratnik u petak, 11. septembra, od 09:00 do 11:00, u dvorištu DVD „Vratnik“.