Image

Sutra počinje montaža dodatnih 15 plastenika za poljoprivrednike iz Centra

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 35.000 KM za nabavku plastenika, površine 50 kvadratnih metara, sa dodatnom opremom koji se dodjeljuju zainteresiranim poljoprivrednicima – socijalno ugroženim pripadnicima boračke i izbjegličke populacije koji imaju prebivalište na području općine Centar.

Ovakav vid poticaja je izuzetno značajan, posebno zbog toga što se donacije ne dodjeljuju u novcu već u sredstvima i alatima za rad sa kojima će se stvarati nove vrijednosti.

U aprilu ove godine plastenike je dobilo 14 domaćinstava sa područja središnje sarajevske općine. Kako bi ovu donaciju dobio još veći broj osoba koje se žele baviti tom proizvodnjom, Općina Centar je obezbijedila sredstva za još petnaest domaćinstava koja su se prijavila na javni poziv i ispunila propisane kriterije.

Postavljanje doniranih 15 plastenika stanovnicima naselja Kromolj, Nahorevo, Breka i Hrastovi će radnici firme „Nermaris“ iz Gračanice započeti sutra i završetak radova, ukoliko dozvole vremenske prilike, se očekuje do srijede, 11. jula 2018. godine.