Image

Sutra Festival košarke u Starom Gradu i manifestacija „Dan dječije radosti“

Jedna od novina programa obilježavanja Dana Općine Stari Grad je Festival košarke u Starom Gradu, koji će biti održan sutra (4. maja) u Štrosmajerovoj ulici.

Događaj je zamišljen kao „Final six“ odnosno finalni turnir svih šest ekipa osnovnih škola iz Starog Grada, sastavljen od košarkaša i košarkašica. U planu je i organizacija takmičenja učenika Zavoda za djecu sa posebnim potrebama Mjedenica, te takmičenje vijećnika Općine Stari Grad u izvođenju slobodnih bacanja. Na kraju manifestacije, biće podijeljene nagrade najuspješnijm ekipama i pojedincima za sezonu 2017/2018.

Festival na otvorenom u ulici Štrosmajerova 4. maja u 12,00 sati zajednički organizuju KK BBY i Općina Stari Grad Sarajevo.

Pored Festivala košarke, u Štrosmajerovoj ulici sutra (4. maj) je planirana i manifestacija „Dan dječije radosti“ koji će se održati od 14,00 do 18,00 sati. Program je namijenjen uzrastu do šest godina, te program za osnovce uzrasta od osam do trinaest godina. U jednom dijelu ulice Štrosmajerova brojne mališane tog dana zabavljat će animatori i omiljene maskote likova iz dječijih crtića: Spiderman, Hulk, Elsa, Ana, Olaf, Mickey i Minnie Mouse i drugi, dok će se oni najhrabriji okušati i u hrvanju sa Super sumo hrvačima. Neizostavan dio svake zabave za najmlađe su mađioničari i face painting koji neće izostati ni tog dana. Također, mališani će uživati u različitim oblicima od balona, te učestvovati u edukativnim radionicama gdje će imati zadatak da oslikaju znamenitosti Starog Grada. Poseban ugođaj za najmlađe sugrađane bit će izrada velikih balona od posebne tekućine.

U okviru Dana Općine Stari Grad istog dana (4. maj) održavat će se još jedan sadržaj prilagođen najmlađoj populaciji, a to je Festival dječije umjetnosti FEDU. Mališani koji tog dana budu u Štrosmajerovoj ulici moći će učestvovati i u kiparskim radionicama i filcanju vunom kroz radionicu izrade skulptura od vune na osnovu predloška bajke o proljeću koju će im pripovijedati glumica Tatjana Šojić.