Image

Sutra donatorska noć za male heroje i rad Roditeljske kuće

U ponedjeljak, 4. decembra, će se održati donatorska noć pod nazivom "Osmijeh svaki dan" za male heroje u organizaciji Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka" u saradnji s Američkom trgovačkom komorom u BiH. 

Donatorska noć bit će održana u hotelu Holiday  u 19:30 sati. Prikupljena sredstva bit će donirana za rad Roditeljske kuće koja je drugi dom malim herojima i njihovim roditeljima dok se bore protiv opakih bolesti.

"Društvena zajednica u BiH je od ranije upoznata s poteškoćama na koje Udruženje 'Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH' i njihov plemeiti projekat 'Roditeljska kuća' nailaze svakodnevno. Posebno su osjetljivi segmenti njihove bazične egzistencije i održivosti rada. Roditeljska kuća, kao i samo udruženje, egzistira zahvaljujući filantropskom senzibilitetu pojedinaca i dijela društvenih struktura. Podrška i pomoć radu dolaze u različitim vremenskim intervalima, bez potrebnog kontinuiteta i s čestim predkidima", kazali su organizatori donatorske noći.

Istakli su kako je za adekvatno liječenje i tretman mališana vrlo bitan kontinuitet, a sve s ciljem da liječenje bude uspješno. Cijena ulaznice za donatorsku noć je 100 KM. 

Roditeljska kuća je namijenjena za smještaj djece oboljele od malignih oboljenja i njihovih roditelja koji dolaze van Kantona Sarajevo. Roditeljska kuća ne služi samo za smještaj roditelja i djece već se u njoj provodi i stručna psihosocijalna pomoć i podrška djeci i roditeljima, a sve sa ciljem prevencije i prevazilaženje psiholoških problema i poremećaja. Kuća za roditelje djece oboljele od raka ima prostor za deset porodica i apartmani su stalno popunjeni.

Ukoliko niste u mogućnosti učestvovati na ovoj večeri, a želite pomoći radu Roditeljske kuće to možete učiniti radom na različitim projektima, doniranjem namirnica, potrošnog materijala, igračaka i didaktičkog materijala, te kupovinom lijekova za potrebe liječenja. 

Više informacija potražite na zvaničnoj stranici   i   facebook stranici  Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka".