Image

Sarajevsko After Film počinje koncertom Helem Nejse i Stereo Banana

Sarajevska pivara d.d. u Domu mladih i ove godine od 10. do 16. augusta organizira Sarajevsko After Film. Na dvije pozornice nastupit će 28 izvođača različitih muzičkih žanrova.  Na Main Stage-u nastupit će Psihomodo pop, Urban&4, Helem Nejse, Jinx, Songkillers, Brkovi, Indira Forza i drugi. Na Electronic Stage-u, u amfitetaru Doma mladih nastupit će Mladen Tomić, Marko Nastić, Fransoa X, Andre Crom i drugi.

Sarajevsko After Film će ove godine početi sa koncertom Helem Nejse i Stereo Banana koji nastupaju 10. augusta u 22.30  na Main Stage-u. Helem Nejse pažnju domaće, ali i regionalne publike stekli su zahvaljujući svojim specifičnim osvrtom na probleme vlastite generacije. Neki od njihovih hitova poput „Bosnia“, „Bolje bi ti bilo“, „Debili“, „Kabadahija“, uz dinamične nastupe, razlozi su zbog kojih sa svakim novim singlom ili koncertom raste broj njihovih fanova.

https://www.youtube.com/watch?v=CVTJSXaF6kw

Kao predgrupa će nastupiti Stereo Banana, eksplozivni dvojac koji već dugo nastupa na brojnim festivalima, kao što su EXIT, LoveFest, Seasplash, Backyard Art, Regius, Belgrade Beer Fest i drugi.

Prve večeri Sarajevsko After Film-a, na Electronic Stage-u od 01.00 nastupa sarajevski duo Six&Belly i član jednog od najpoznatijih bh.sastava After Affair – Bonjasky. Six&Belly su počeli da se bave di-džejingom prije skoro 20 godina. Erol i Amar, koji stoje iza projekta Six&Belly, pod ovim imenom aktivni su tek nekoliko godina, a, osim di-džejinga, aktivno se bave i produkcijom. Bonjasky je član trenutno najtraženijeg bh. electronic dua After Affair. Nakon američke turneje u maju i junu 2017. godine, Bonjasky je nastupao na regionalnim festivalima kao što su Exit, Sea Star, Sea Dance, Festival 84, Brodolom, OK fest, Mostar Summer fest i Šabac Summer fest.

Sve informacije o izvođačima i prodaji kartama su na http://sarajevsko.ba/afterfilm/ i  Facebook stranici Sarajevsko pivo .