Image

FK Sarajevo počeo pripreme za nastavak sezone

Fudbaleri Sarajeva okupili su se u Trening kampu u Butmiru i započeli pripreme za drugi dio sezone 2017/18. Premijer lige BiH.

Prozivci šefa struke FK Sarajevo Husrefa Musemića nisu se odazvali svi igrači, nekolicina će se zbog praznika priključiti ekipi sutra, a Musemić očekuje da će do početka polusezone u ekipu doći ali i napustiti nekoliko fudbalera.

Trener Sarajeva očekuje da će njegova ekipa biti bolja u odnosu na prošlu godinu, a ističe da će Sarajevo, ukoliko se ukaže prilika, pokušati doći do titule prvaka Bosne i Hercegovine.

"Želimo biti bolji, a vidjet ćemo koliko ćemo u tome uspjeti. Prošla godina je bila turbulentna, bilo je čudnih rezultata počev od finala Kupa BiH protiv Širokog, pa onda ispadanja na penale od Zarje i Mladosti. Do kraja sezone je sve moguće. Možemo biti prvi, drugi, treći, ali i četvrti. Očekuje nas teških 14 utakmica, moramo fizički i psihički pripremiti ekipu. Volio bih da mogu reći da ćemo osvojiti titulu, ali jedno su želje, a drugo realnost. Rekao bih da je izlazak u Evropu cilj, a ako nam se ukaže prilika za osvajanje titule pokušat ćemo je iskoristiti", rekao je Musemić.

Smatra da igrom Sarajeva u napadu može biti zadovoljan jer je njegov tim bio najefikasniji u prošloj polusezoni, te da je odbrana segment igre koji je potrebno poboljšati. Naglašava da novih igrača u ekipi još uvijek nema, ali da će se i to ubrzo promijeniti.

"Aleksandar Šofranac će danas doći u Sarajevo, a sutra će obaviti ljekarske preglede i vjerovatno trenirati. Nadam se da ćemo do nedjelje isprobati još par igrača. U pregovorima smo s Markom Obradovićem. Ne želimo se zaletiti i pogriješiti, te dovesti igrača da bi popunili broj, već da on zaista bude pojačanje i doprinese našoj igri", objašnjava Musemić.

Ističe da svi igrači moraju dobro da rade, ali da ne mogu svi igrati, te da je dvojici fudbalera dao mogućnost da pronađu nove sredine.

"Mi ćemo odlučiti i odgovarati za one koji igraju. Na igračima je da uvijek dobro rade, ali neće moći svi igrati. Novakoviću i Ivetiću sam dao opciju da potraže nove klubove. Njima na ljeto ističu ugovori, a mi smo procijenili da nekoliko mlađih igrača može popuniti te pozicije i želimo im dati šansu. To je moja želja i strategija kluba", zaključio je Musemić.

Poznat je i plan priprema ekipe sa Koševa, koja će u glavnom gradu BiH boraviti do 15. januara, kada je planiran odlazak u Čitluk, gdje ekipa ostaje sve do 22. januara. Odlazak na završni dio priprema u Antaliju na rasporedu je 26. januara. Izabranici Husrefa Musemića ostat će u Turskoj sve do 9. februara, a u sklopu priprema za proljetni dio sezone odigrat će šest prijateljskih utakmica.