Image

Sarajevo je domaćin završne akcije šišanja

Akcija  šišanja i doniranja kose će se održati 11. novembra 2018. godine u periodu od 11:00 do 18:00,  u glavnom holu Sarajevo City Centra (SCC), Sarajevo.

U sklopu projekta Moja kosa tvoja kosa Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ organizira završnu akciju šišanja i doniranja kose u Sarajevu za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka.

U Bosni i Hercegovini od malignih bolesti godišnje oboli oko 60 djece različitih uzrasta. Procenat izliječenja se kreće oko 80 posto. Međutim, put do izliječenja je težak i bolan, a djeci, posebno djevojčicama, jedno od najtežih iskustava je gubitak kose.

Sve građane Sarajeva i okolice pozivamo da dođu u SCC, 11. novembra od 11:00 do 18:00 sati i doniraju kosu za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka.

Za sve one koji žele kosu donirati za izradu perika, bitno je napomenuti da kosa mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana, te minimalno 30 cm dužine (idealno je i duže).

Do sada smo izradili i uručili 23 perike. Perike iz radionice Udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu.

Projekat „Moja kosa tvoja kosa“ podržala je i Amra Silajdžić Džeko donirajući svoju kosu, te je iskazala svoju podršku Udruženju Srce za djecu tako što je postala prvi ambasador Udruženja i na taj način pruža podršku radu Udruženja. Njena podrška neće izostati i ovaj put, jer će nam se Amra pridružiti na ovoj završnoj akciji u Sarajevu i još više uljepšati ovaj događaj.

 

Prijatelj akcije –  Sarajevo City Centar (SCC)