Image

Rekonstrukcija ulice Safvet-bega Bašagića: U toku postavljanje ivičnjaka

U ulici Safvet-beg Bašagića na Baščaršiji, jednoj od najprometnijih saobraćajnica u ovoj općini, odvija se rekonstrukcija trećeg dijela ulice, od ulice Ulomljenica do Bakija. Radi se na dionici dugoj 266 metara. Prema informacijama iz Službe za investicije, plan i analizu Općine Stari Grad, uklonjen je stari dotrajali asfalt i počelo postavljanje ivičnjaka.

Radi se o trećoj fazi radova, dok su prva i druga faza rekonstrukcije ulice urađene prošle godine na dijelu od spoja sa ulicom Alije Nametka do raskrsnice sa ulicom Pirin brijeg i od ulice Pirin brijeg do ulice Ulomljenica.

„Radi se o veoma frekventnoj ulici, ali radovi se odvijaju planiranom dinamikom. S obzirom na frekvenciju vozila u ovom dijelu grada i obimnost posla, saobraćaj je dijelom otežan, ali se odvija bez zastoja. Trenutno se postavljaju ivičnjaci koji su završeni do objekta u kojem se nalazi BH Pošta“, ističu iz Službe za investicije, plan i analizu Općine.

Završetkom ovog dijela, bit će u potpunosti rekonstruisana ulica Safvet-bega Bašagića za šta je Općina Stari Grad izdvojila 430.000 konvertibilnih maraka. Rekonstrukcija ove ulice bila je jedan od prioriteta ove lokalne zajednice s obzirom na njenu frekventnost.