Image

Razija Mujanović postala članica Komisije za žensku košarku FIBA Evrope

Najbolju sportistkinju Bosne i Hercegovine svih vremena je za ovu funkciju kandidovao predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Mirza Teletović, a danas je u kancelariju saveza stigao potvrdan odgovor iz sjedišta FIBA Evrope.

Mujanović će tako biti jedan od 14 članova komisije koja je nadležna za žensku košarku na Starom kontinentu, a zanimljivo je da je u ovoj komisiji i njena nekadašnja saigračica iz reprezentacije SFR Jugoslavije Danira Nakić te legendarna Ruskinja Svetlana Abrosimova.

Mujanović, koja je 2017. godine uvrštena u FIBA-inu Kuću slavnih, je jednoglasno izabrana u ovu komisiju.

"Lijepa vijest nam je stigla iz Ženeve. Na prijedlog Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine i predsjednika Mirze Teletovića primljena sam FIBA-nu Komsiju za žensku košarku. Ponosna sam što ću biti glas Bosne i Hercegovine u sjedištu košarke i što će nam moj izbor omogućiti da ubrzamo razvoj košarke u našoj zemlji. Ovim putem se zahvaljujem predsjedniku Teletoviću i sekretaru Čolanu, te svima vama koji ste vjerovali u mene i koji me kontinuirano podržavate", kazala je Razija Mujanović, koja već neko vrijeme obnaša funkciju direktora svih ženskih reprezentativnih selekcija u KS BiH.

"Razija Mujanović je zadužila košarku svojim imenom i prezimenom i sasvim je logično da jednu takvu osobu, koja je pri tome poznata u cijeloj Evropi i svijetu, predložimo u Ženski odbor za košarku. Razino iskustvo će pomoći i evropskoj košarci, a nama je čast što će ona predstavljati Bosnu i Hercegovinu", kazao je Mirza Teletović, koji je nešto ranije u jedan od FIBA odbora predložio i Samira Avdića, ali njegova kandidatura nažalost nije prošla.

Mujanović će biti jedna od 14 članova komisije koja je nadležna za žensku košarku na Starom kontinentu, a izabrana je jednoglasno.