Image

Prosinečki: Ima dosta igrača koji bi htjeli uzeti bh. državljanstvo

Stručni štab seniorske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, na čelu sa selektorom Robertom Prosinečkim, predstavljen je danas u Trening kampu Nogometnog saveza BiH u Zenici.

Reprezentacija BiH se priprema u Zenici za prijateljske utakmice protiv selekcija SAD-a i Meksika krajem ovog mjeseca, gdje će selektor testirati igrače iz U-21 reprezentacije BiH i nogometaše koji nastupaju u Premijer ligi BiH.

– Imamo talentovanu U-21 reprezentaciju koja pravi dobre rezultate i na te momke treba računati za budućnost. Ove utakmice će dobro doći njima i igračima iz domaće lige. Ukazat će im se prilika da pokažu da se na njih može računati. Vjerujem da će momci dati sve od sebe i da ćemo mi imati šta vidjeti. To je super provjera za sve nas – izjavio je Prosinečki na današnjoj konferenciji za medije.

U SAD otputovat će 18 igrača i dva golmana reprezentacije BiH.

Selektor dodaje da ima dosta igrača koji bi htjeli uzeti državljansto i igrati za BiH, a neki su iz ozbiljnih liga i stručni štab ima namjeru pogledati i popričati s njima kako bi vidjeli da li imaju ono što treba za reprezentaciju.

Sutra će biti održan žrijeb Lige nacija, a Prosinečki ističe da će takmičenje biti zanimljivo jer su protivnici atraktivni.

 

Izvor: sportske.ba