Image

Predstava "Jedvanosimsoboakalomistobo" ponovo na sceni SARTR-a

Publika Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) 21. i 30. marta s početkom u 20 sati ponovo može pogledati predstavu "Jedvanosimsoboakalomistobo". Autori teksta su Nejra Babić i Aleš Kurt, koji je ujedno i reditelj predstave.

Izvođenje koje će biti upriličeno 30. marta je humanitarnog karaktera, a sav prihod od prodaje ulaznica namjenjen je za liječenje reditelja Bekima Lumija iz Prištine. Osim toga, predstava će 30. marta biti titlovana na engleski jezik.

"Ova režija je nastavak rada na prožimanju drevnog i današnjeg. Radi se o socijalnoj komediji, a ona je po svojoj suštini crna, s tim što ova nije baš crna, nego više tamno siva. Smatram da teatar treba da bude socijalno angažiran i da se zaista bavi problemima društva koji nam najviše smetaju da živimo. Pa eto, ova predstava se upravo bavi takvom tematikom. Pored toga ona je u potpunosti uronjena u teatarske kodove od antičkog doba do danas. Nije nam namjera bila da bilo kome ugađamo. Više smo tu da potaknemo na dobro. Da poučimo. I zabavimo. Ako se to još može", rekao je Aleš Kurt.

U predstavi igraju: Maja Salkić, Mirela Lambić, Ana Mia Milić, Alban Ukaj, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Adnan Kreso, Davor Sabo, Saša Krmpotić i Lejla Čaušević k.g. Dramaturgiju potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović i Nejra Babić. 

Kostimografiju potpisuje Melisa Musić Ajkunić, a scenografiju Vedran Hrustanović. Muziku za predstavu su radili Damir Nevesinjac i Basheskia.

Predstava je realizirana u okviru projekta "Kofer za sjećanja" Studija lutkarstva Sarajevo kojeg podržava Vlada Švicarske.

Cijena ulaznica iznosi 10 KM, a rezervacije možete obaviti pozivom na broj 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox Facebook stranice SARTR-a. Za studente i penzionere omogućen je popust.