Image

Policija deblokirala saobraćaj u Sarajevu, Zenici I Na Ivan sedlu – nije bilo upotrebe sile

Jutros oko šest sati specijalci Federalne uprave policije deblokirali su saobraćaj na Vogošćanskoj petlji kod Sarajeva, te magistralni put M17 kod Zenice nakon dogovora sa bivšim borcima. Deblokiran je saobraćaj i na Ivan-sedlu. Tako je okončana blokada puta, koju su organizirali bivši borci i koja je trajala od jučer od 12 sati. Na ostalim mjestima blokade policija nije intervenirala.

Saobraćaj na Vogošćanskoj petlji deblokiran je nakon mirnih razgovora sa bivšim borcima, bez upotrebe sile potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mevludin Halilović.

Nezadovoljni bivši borci više ne blokiraju saobraćaj ni na putu M17 kod Zenice, a razišli su se nakon dogovora sa policijom.

Saobraćaj na magistralnom putu Sarajevo-Konjic, na prevoju Ivan sedlo ponovo je u funkciji nakon što su se borci, poslije razgovora sa policijom, odlučili skloniti sa ceste.

Mogućnost intervencije policije najavio je kasno sinoć premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić na vanrednoj konferenciji za medije.