Image

Počinje Pravo Ljudski Film Festival (PLJFF) u Jajcu

Danas u Jajcu počinje Pravo Ljudski Film Festival (PLJFF), na kojem će do 13. marta biti predstavljen dio festivalske ponude, kroz filmski program obogaćen edukativnim umjetničkim strip-radionicama.

U okviru filmskog programa biće predstavljeno sedam ostvarenja, ukljućujući filmove svjetski poznatih i renomiranih reditelja, kao i djela novih autora iz BiH, saopštili su organizatori.

Danas će biti prikazano ostvarenje njemačkog reditelja Aleksandera Klajdera (Alexander Kleider) “Berlinska buntovnička srednja škola”.

Film bugarskog reditelja Tonislava Hristova “Dobri poštar” na programu je sutra, dok će u nedjelju biti prikazani filmovi nastali u okviru Škole kreativnog dokumentarnog filma “Oslikavanje humanosti”, koju je Pravo Ljudski organizovao u partnerstvu sa Međunarodnim komitetom Crvenog krsta.

Zainteresovani građani Jajca svih uzrasta pozvani su da učestvuju na radionici stripa “Hoćeš strip?” u nedjelju, 11. marta, koju će voditi učesnici projekta “Hoćeš kod mene?”, a koji će biti održan u sali Frame Jajce.

Nastali radovi biće izloženi 13. marta u Srednjoj strukovnoj školi Jajce, saopšteno je iz Press službe Festivala.