Image

Počelo asfaltiranje saobraćajnice Brusulje, dijela regionalne ceste R447 Dariva-Hreša

U okviru projekta sanacije saobraćajnice Brusulje, koja pripada regionalnoj cesti R447 Dariva - Hreša, danas se pristupilo asfaltiranju dijela dionice.

Riječ je o saobraćajnici koja spaja općine Stari Grad i Istočni Stari Grad, a za ove radove ranije je potpisan sporazum između ove dvije lokalne zajednice. „Nakon skidanja starog asfalta, rješavanje problema odvodnje i postavljanja ivičnjaka na pojedinim mjestima, danas je uslijedilo asfaltiranje dionice u dužini od 70 metara“, kazali su u Službi za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad. Pojasnili su da se asfaltiranje danas radi na potezu od skretanja za ulicu Aganovića sokak prema entiteskoj liniji.

Inače, projekat obuhvata sanaciju oko 450 metara ulice Brusulje na Mošćanici, a koja predstavlja „žilu kucavicu“ na prelazu između dva entiteta. Po informacijama mještana, saobraćajnica nije rađena još od 60-ih godina prošlog stoljeća, a redovno je koriste stanovnici Emerovice, Brusulja i Gazinog Hana. Radovi se izvode etapno, u dionicama od 100 do 150 metara.

Ovaj značajni projekat je rezultat višegodišnje i odlične saradnje općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića i načelnika Opštine Istočni Stari Grad Boje Gašanovića.