Image

POČELA REALIZACIJA PROJEKTA "DRUŽENJE ZA SVE "

Udruženje „KLUB SPORTA SLED“ počeo  je sa realizacijom projekta „Druženje za sve“. Projekat je podržala Općina Novo Sarajevo. 

Projekat „ Druženje za sve “ obuhvata organizaciju ukupno 48 radionica za djecu i mlade sa i bez poteškoća u razvoju iz različitih oblasti sa akcentom na inkluziju u svakodnevnom životu.  

 

U periodu od 23.10.2017. godine do 31.10.2017. godine provedeno je ukupno 13 radionica od predviđenih 48 i to 5 kreativnih, 4 ekološke, 2 sportske i 2 hobi radionice.  

 

Period prijave korisnika bio je od 01.10.-05.10.2017. godine. Prijavljeni broj korisnika je prešao maksimalan broj djece planirane u projektu i došao na 35 djece ukupno, te možemo reči da je broj djece mogao biti i veći, ali zbog ograničenih sredstava nismo u mogućnosti da primimo još veći broj djece. Udruženje “KS SLED“ će do kraja realizacije projekta pokušati iznači sredstva te upisati dodatan broj djece, jer broj zainteresovanih raste svakim danom, što pokazuje koliko je ovakav projekat potreban lokalnoj zajednici. 

Sveukupni cilj projekta je socijalno uključivanje djece/mladih sa i bez poteškoća u razvoju u kreativne, sportske i slobodne aktivnosti te podizanje svijesti o inkluziji.  

Ciljanu grupu predstavljaju  djeca sa i bez poteškoća u razvoju, te osobe koje za njih brinu (cca 25 djece sa i bez poteškoća u razvoju, 5 do 10 mladih sa i bez poteškoća u razvoju, 50 do 70 osoba koje brinu za djecu i mlade sa i bez poteškoća u razvoju). 

 

Udruženje ‘’KS SLED’’ će u predvidjenom periodu realizovati;  

 

Ekološke radionice – u narednom periodu planirano održati još ukupno 8 radionica  

Kreativne radionice – u narednom periodu planirano je još ukupno 7 radionica  

Sportske radionice – u narednom periodu planirano je još 10 radionica  

Hobi radionice –u narednom periodu planirano je još 10 radionica  

Prodajni bazar – planiramo održati na kraju provedbe druge faze projekta.