Image

Općina Stari Grad podržala festival "Ja BiH... Pet dana Zagreba u Sarajevu“ – u At mejdanu “Zagrebački teferič”

Općina Stari Grad podržala je održavanje festivala "Ja BiH... Pet dana Zagreba u Sarajevu“, koji organizuju Udruženje za promicanje kulture i umjetnosti JA BIH… iz Zagreba, a suorganizatori su Hrvatsko kulturno društvo "Napredak", Centralna uprava Sarajevo, te Napretkov Kulturni centar iz Zagreba.

Program festivala je raznolik: od izložbi fotografija i dizajna, preko koncerata klasične mzike, igranih i dokumentarnih filmova, do “Zagrebačkog teferiča” koji se održava u petak u At mejdanu.

Domaćin programa „Zagrebački teferič – Sarajevo dočekuje Zagreb“ u At mejdanu bit će općinski načelnik Općine Stari Grad Sarajevo mr Ibrahim Hadžibajrić. Program počinje u 17,00 sati, a vodit će ga Danijela Trbović, hrvatska tv voditeljica. U programu će učestvovati književnik i novinar Ivica Đikić, režiser Bobo Jelčić, te pijanist i vokalni solist Kenan Mačković. Posebnu draž druženja upotpunit će gastro prezentacija – Željka Stošić, začetnica i osnivačica projekta Cooking Croatia, Zagreb, te Aida Krstić, Slatko je slatko, Sarajevo.

Udruženje „Ja BiH...“ i HKD Napredak, kao partneri festivala, nastoje poboljšati vezu između Sarajeva i Zagreba – a najvažnije i najpotrebnije je upravo kulturno i umjetničko povezivanje.

Po deveti put, u vrijeme kada se sve više spominju različitosti i specifičnosti sredina, ovaj festival dokazuje da još uvijek postoji više razloga za prijateljstva i spajanja, a umjetnost to radi najbolje.