Image

Općina Centar podržala SFK 2000 Sarajevo u organizaciji prestižnog takmičenja

Nogometašice SFK 2000 Sarajevo posjetile su središnju sarajevsku Općinu, gdje ih je ugostio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić.

Najtrofejniji ženski fudbalski kolektiv u Bosni i Hercegovini već dugi niz godina ostvaruje zapažene rezultate na domaćoj i internacionalnoj sceni, a Općina Centar, u skladu sa svojim mogućnostima, podržava rad ovog kluba.

Tako je ova lokalna zajednica i ove godine, kada SFK 2000 Sarajevo organizuje prestižan turnir najjačeg klupskog takmičenja u fudbalu za žene u gradu Sarajevu, odnosno općini Centar i stadionu „Asim Ferhatović-Hase“, odlučila pružiti podršku.

Samira Hurem, u ime kolektiva SFK 2000 Sarajevo se zahvalila načelniku Ajnadžiću za podršku koju im pruža.

- Drago nam je što je  Općina Centar i ove godine uz nas. Pripreme za dolazak međunarodnih gostiju u naš grad su u punom toku i sve ide mnogo lakše kada imate partnere poput Općine Centar. Koristim priliku da se zahvalim načelniku Ajnadžiću i službama u Općini Centar što su prepoznali naše napore pri ostvarivanju vrhunskih rezultata u fudbalu i što su uz nas, kazala je Samira.

Načelnik Ajnadžić je istakao da Općina Centar podržava vrhunske sportiste i kolektive, te da mu je zadovoljstvo što može pomoći ovom klubu.

- Ulaganje u sport je naš veliki prioritet i u budućnosti ćemo nastaviti sa ovakvom praksom, a sve u skladu sa finansijskim mogućnostima, naglasio je Ajnadžić.

Podsjećamo, SFK 2000 Sarajevo će ove godine biti domaćin grupne faze UEFA Lige prvaka. Pored bh. prvakinja nastupit će Breidablik (Island), ASA Tel-Aviv University (Izrael) i ŽFK Dragon 2014 (Makedonija). Kvalifikacioni turnir će biti održan od 7. do 13. augusta.