Image

Općina Centar obezbijedila sanitetsko vozilo za prevoz pacijenata do novog izolatorija

Danas je uručeno sanitetsko kombi vozilo koje je Općina Centar nabavila za potrebe Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu s ciljem provođenja mjera na spriječavanju širenja opasnosti od koronavirusa i efikasnije zaštite i spašavanja ljudskih života. Ovom prilikom je načelnik dr. Nedžad Ajnadžić kazao da će Općina Centar nastaviti podržavati rad Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu u radu sa pacijentima posebno tokom ovog vanrednog perioda. 

–Danas uručujemo vozilo za transport pacijenata za koje se sumnja da su zaraženi koronavirusom do novog izolatorija koji je smješten u prostorijama Građevinskog fakulteta u Sarajevu. Ja bih volio da se ovo vozilo za ove potrebe nikada ne iskoristi, ali s obzirom na situaciju moramo biti spremni na sve scenarije. Sa prestankom ove vanredne situacije Klinički centar će ovo vozilo moći staviti u svoju redovnu upotrebu u radu sa pacijentima. Također namjeravamo nabaviti i četiri termo kamere koje ćemo staviti na raspolaganje osoblju  Kliničkog centra, objasnio je Ajnadžić prilikom primopredaje vozila, čemu je također prisustvovala i kantonalna ministrica komunalne privrede i infrastrukture, te komandant Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo Nihada Glamoč.

Nakon primopredaje vozila generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Sebija Izetbegović je svoje goste provela kroz opremljeni izolatorij uređen po najsavremenijim medicinskim standardima i sa 200 kreveta, pokretnim rendgenom i opremljenom laboratorijem, sve zahvaljujući naporima 40 uposlenika Kliničkog centra koji su danonoćno radili kako bi ovaj izolatorij bio što prije stavljen u funkciju. 

U ime Općine Centar danas su primopredaji sanitetskog vozila prisustvovali i pomoćnici načelnika za investicije, komunalni razvoj i planiranje odnosno za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar Samir Šehović i Jasmina Fazlić.