Image

Općina Centar finansijski podržala svečanu promociju i dodjelu diploma

U Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" održana je svečana promocija i dodjela diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu.

 Općina Centar Sarajevo daje snažnu podršku mladima i oblasti obrazovanja tako da je i ovu manifestaciju finansijski podržala.

 

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić prisustvovao je ovoj manifestaciji i tom prilikom još jednom izrazio snažnu podršku obrazovanju.

-Općina Centar će i u narednom periodu nastaviti podržavati djecu koja će jednog dana voditi Bosnu i Hercegovinu. Sa područja općine Centar dolazi deset zlatnih znački za koje ćemo u narednih nekoliko dana upriličiti i prijem u Općini. Tom prilikom ćemo im uručiti i skromna finansijska sredstva kao znak pažnje za rezultate koje su postigli. Također, svi oni koji budu zainteresovani odmah će moći odraditi volonterski staž u Općini, a sve sa ciljem sticanja prvog radnog iskustva nakon kojeg će moći da konkurišu na tržištu rada, kazao je Ajnadžić.

Svim svršenim studentima prvog, drugog i integrisanog prvog i drugog ciklusa studija uručene su pripadajuće diplome, a na svečanosti su uručena i posebna priznanja Zlatna značka, Srebrena značka i Povelja Univerziteta u Sarajevu. 

Diplome je dobilo 5.578 diplomanata i magistranata, a posebna priznanja uručena su za 185 osoba.

Dodjeli diploma prisustvovala je i Jasmina Fazlić iz Službe za obrazovanje, kulturu i sport.