Image

Nove sportske aktivnosti u okviru projekta 365 sport plus

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić i direktoricom Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju Sabinom Špago održao sastanak sa dopredsjedavajućim Općinskog vijeća Centar Sulejmanom Haljevcom i bivšim malonogometnim reprezentativcem BIH Tarikom Rašidagićem.

Između ostalog, na sastanku je razgovarano o uvođenju novih sportskih aktivnosti u projekat 365 sport plus koji realizira Općina Centar u saradnji sa pomenutom ustanovom čiji je osnivač. 

Cilj projekta je da omogući učenicima osnovnih škola sa njenog područja besplatno bavljenje sportom tokom cijele godine. Mališanima je i ove godine na raspolaganju nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, mali nogomet i univerzalne škole sporta.

Načelnik Ajnadžić je izrazio spremnost lokalne zajednice da podrži projekte koji će obogatiti sportsku ponudu i omogućiti masovnije bavljenje sportom.

Dopredsjedavajući Haljevac je naglasio da je važno mališanima obezbijediti adekvatne uslove za bavljenje sportom i izrazio zadovoljstvo da će bivši malonogometni reprezentativac BIH Tarik Rašidagić biti dio projekta 365 sport plus.