Image

Nova sportska oprema za školu u naselju Bistrik

Novi golovi za mali nogomet, mreža za odbojku i pokretni koševi postavljeni su u školsko dvorište područne OŠ „Edhem Mulabdić“ u ulici Bistrik, čime je učenicima ove škole konačno omogućeno da kvalitetnije i zdravije provode kako nastavne tako i vannastavne aktivnosti.

Ova sportska oprema obezbijeđena je posredstvom projektnog prijedloga kojeg je pripremio Sektor za lokalni razvoj. Općina Stari Grad je u saradnji s Fudbalskim klubom „Bistrik“ s projektnim prijedlogom nabavke sportske opreme aplicirala prema Federalnom ministarstvu kulture i sporta. Federalno ministarstvo projekat je podržalo s 5.000 KM, od čega su nabavljena dva nova gola za mali nogomet, mreža za odbojku, te dva pokretna koša.

„Oprema je postavljena u sklopu školskog igrališta područne škole u naselju Bistrik. Godinama ovdje nije bilo nikakve opreme. Tako da nije bilo ni mogućnosti da učenici vani pohađaju nastavu iz tjelesnog odgoja, niti da se rekreativno bave sportom. Nabavkom ove opreme sada im je to omogućeno. Vjerujem da će učenici kvalitetno iskoristiti opremljeni prostor, te čuvati opremu koja je poklonjena njima“, pojasnili su u Sektoru za lokalni razvoj.

Podsjećamo, prošle godine izgrađena je pomenuta nova sportska površina, dimenzija 20x10 metara, za šta je Općina izdvojila oko 40.000 KM. Pored toga, Općina je finansirala i radove asfaltiranja školskog dvorišta ispred Osnovne škole „Edhem Mulabdić“ na Bistriku za šta je utrošeno oko 29.000 KM.